All for Joomla All for Webmasters

Oravecz Lizanka

Oravecz Lizanka

- autizmus tapasztalati szakértő, informatikus

Weboldal: lizanka.hu

2004-ben (rendszer)informatikusként, majd 2006-ban közművelődési szakemberként végeztem. 2016-tól gyógypedagógus hallgató vagyok autizmus spektrum pedagógiája szakirányon az ELTE-BGGYK-n.

Az egyesületben jelenleg az informatikai és az adminisztratív hátteret biztosítom. Ezenkívül önkéntesként dolgozom több érdekvédelmi csoportban, előadásokat tartok autizmus témakörben, valamint segítek a hozzám forduló szülőknek, érintetteknek.

Az autizmussal „testközelből” kamaszkoromban találkoztam először – 14 évesen kezdtem el hobbi szinten pszichológiával foglalkozni. 2012-ben egy autizmus kutató ismerősöm finoman jelezte felém, hogy szerinte érintett lehetek az autizmus spektrum zavarban. Az internet segítségével belemélyedvén a témába találkoztam az Asperger szindróma leírásával. Több szakembernél jártam, akik egymástól függetlenül megerősítették az ismerősöm sejtését.

Kutatásaim, olvasmányaim során döbbentem rá, hogy míg a gyermekek diagnosztizálása és kezelése egyre jobban fejlődik Magyarországon, a felnőtt érintetteknek alig van lehetőségük erre. Emiatt döntöttük el Dr. Csécsei Évával, hogy létrehozzuk a Lélekhely Egyesületet, ami ezt a hiányosságot igyekszik pótolni.

 

 

0
0
0
s2smodern